BMW Group a lansat, inclusiv în România, cel mai mare upgrade al sistemului de operare din istoria companiei

BMW Group a lansat, inclusiv în România, cel mai mare upgrade al sistemului de operare din istoria companiei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 oct 2020

Mașinile construite de BMW în ultimii ani, respectiv cele care dispun de sistemul de operare BMW 7, primesc cea mai amplă actualizare over-the-air (OTA). Sunt vizate peste 750.000 de automobile pe întreg globul, inclusiv în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul de digitalizare a automobilului a ajuns la o etapă la care puțini se gândeau în urmă cu un deceniu. Computerele care astăzi controlează mașinile sunt capabile să-și actualizeze softurile, pe baza cărora funcționează, prin conexiunile GSM de mare viteză. BMW susține că este lider în industria auto la acest capitol, iar noul Remote Software Upgrade este un argument în acest sens.

Peste 750.000 de automobile din lumea întreagă vor primi în perioada următoare cea mai recentă versiune a sistemului de operare BMW 7 (versiunea 07/20). Reprezentanții BMW spun că este cea mai mare actualizare over-the-air lansată vreodată de un constructor european și singura de acest gen anunțată de un producător auto în România.

Actualizarea include funcții noi, extinse și îmbunătățite, precum BMW Maps, Google Android Auto™ și eDrive Zones. Noua versiune de software va fi disponibilă pentru clienții din 19 octombrie în Germania și, ulterior, treptat, în alte țări din Europa în următoarele săptămâni. Aceasta poate fi descărcată over-the-air direct în automobil și instalată gratuit. Clienții vor primi o notificare push în automobil sau prin intermediul aplicației BMW Connect pe smartphone imediat ce este disponibilă. După lansarea pe piața germană, va fi lansată în etape în Europa, SUA, Canada, China și restul piețelor internaționale.

Printre actualizările anunțate se numără BMW Maps, care oferă o experiență de navigație complet nouă, Google Android AutoTM, ce va fi disponibil ca facilitate nouă în urma actualizării și va permite clienților să folosească funcțiile smartphone-ului în automobil printr-o conexiune wireless, Google Assistant, Google MapsTM. De asemenea, Connected Parking (parcare conectată) și eDrive Zones sunt noi servicii digitale.

Dacia Spring - lansare în două etape. Va putea fi configurată și rezervată de clienți începând din luna martie. Estimare de preț CITEȘTE ȘI Dacia Spring - lansare în două etape. Va putea fi configurată și rezervată de clienți începând din luna martie. Estimare de preț

Asistentul Personal Inteligent BMW are un aspect nou și mai emoțional, poate distinge dacă persoana de la volan vorbește sau se orientează către cel cu care vorbește. Connected Charging (încărcare conectată) face mobilitatea mai durabilă și mai inovatoare. Funcția Smart Opener pentru hayon poate fi configurată individual acum sau, dacă se dorește, dezactivată complet.

Noile funcții vor putea fi descărcate rapid și convenabil în automobil în regim over-the-air. Fișierele de instalare sunt pregătite în fundal în automobil; odată ce acest lucru este încheiat, rareori durează mai mult de 20 de minute pentru instalarea efectivă, chiar și în cazul unor actualizări majore.

BMW mai precizează că, din cauza pandemiei de coronavirus și a impactului acesteia asupra disponibilității capacității de suport, lansarea actualei actualizări ar putea fi întârziată pe anumite piețe. De asemenea, disponibilitatea unor servicii și îmbunătățiri individuale poate varia, în funcție de opțiunile de echipare ale automobilului și de regiune. Automobilele cu sistemul de operare BMW 7 produse cu începere din iulie 2020 dispun deja de cea mai recentă versiune, care include toate funcțiile suplimentare. Clienții pot vedea versiunea de software și pot verifica actualizările disponibile în setările mașinii din Remote Software Upgrade. Remote Software Upgrade este disponibil pentru peste 20 de modele BMW și astfel pentru aproape întreaga flotă BMW.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw actualizare soft
bmw remote software upgrade
bmw 7
actualizare over the air