Audi lansează o versiune crossover a lui A3

Audi lansează o versiune crossover a lui A3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 mar 2024

Audi încearcă să-și extindă paleta de clienți pe un segment extrem de popular în Europa, cel al SUV-urilor și crossoverelor subcompacte, folosind hatchback-ul A3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi A3 allstreet este numele cele mai noi versiuni a modelului compact al mărcii, care primește atât elemente de design specifice SUV-urilor, cât și unele dotări și echipamente noi.

ULTIMA ORĂ ANPC a demarat o acțiune de amploare, la nivel național, în benzinăriile OMV Petrom CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANPC a demarat o acțiune de amploare, la nivel național, în benzinăriile OMV Petrom

Principala trăsătură tehnică este garda la sol mai ridicată cu 15 mm, la care se adaugă alți 15 mm obținuți din diamentrul mai mare al roții. Acest amănunt este însoțit de partea estetică, respectiv protecțiile de plastic negre în zona pasajelor roților, pe bara față și spate, precum și în zona pragurilor. Chiar și cu aceste detalii, A3 nu devine un automobil off-road, dar reușește să lase impresia că ar fi unul.

Îmbunătățirile funcționale pe care le introduce constructorul pe acest model încep cu poziția mai ridicată a scaunelor față, care oferă șoferului o poziție de condus specifică SUV-urilor. De asemenea, luminile oferă posibilitatea selectării semnăturii luminoase a farurilor LED. Pe echiparea standard, au fost incluse mai multe dotări față de versiunile anterioare, de exemplu aer condiționat, pachet de lumină ambientală și cotiera centrală față, dar și unele detalii estetice noi.

FOTO Începe modernizarea DN73, între Brașov și Fundata. Constructorul și-a adus deja primele utilaje CITEȘTE ȘI FOTO Începe modernizarea DN73, între Brașov și Fundata. Constructorul și-a adus deja primele utilaje

„Audi A3 allstreet iese în evidență de restul familiei A3 încă de la prima impresie”, spune Stephan Fahr-Becker, Team Leader Design Exterior la AUDI AG. „Ca un crossover din clasa compactă premium, are un aspect complet unic.

Consola centrală a fost reproiectată și a primit un nou finisaj, la fel mânerele interioare, iar iluminatul interior are mai multe accente pe diferite componente.

FOTO Ford F-150, cel mai vândut automobil din SUA, importat oficial în România CITEȘTE ȘI FOTO Ford F-150, cel mai vândut automobil din SUA, importat oficial în România

Echipamentul standard include radio digital DAB+ și ecran tactil de 10,1 inchi, împreună cu Audi virtual cockpit și un încărcător inductiv pentru smartphone. Pe lângă cele două porturi de încărcare USB‑C din consola centrală din față, sunt standard și două porturi suplimentare în spate. Caracteristicile opționale includ navigarea MMI plus și acces la magazinul de aplicații.

La fel ca la A3 Sportback, portbagajul are o capacitate de 380 de litri, respectiv 1.200 de litri cu bancheta din spate rabatată.

Prețul anunțat pe piața din Germania pentru A3 allstreet cu motorizarea 35 TFSII, de 110 kW (150 CP) este de 37.450 de euro, un nivel care sugerează cât va costa în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi a3
audi allstreet
audi crossover