ANUNȚ Care va fi primul tronson deschis din Autostrada Moldovei. Ce se întâmplă cu autostrada Comarnic – Brașov

ANUNȚ Care va fi primul tronson deschis din Autostrada Moldovei. Ce se întâmplă cu autostrada Comarnic – Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că primul tronson din Autostrada Moldovei care va fi deschis circulației va fi Buzău – Focșani și a precizat că în acest an se vor da în folosință 147 de kilometri din Autostrada Moldovei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

“Cred că primul tronson o să fie Buzău - Focșani. Din discuțiile mele avute cu domnul ministru, dar și cu constructorul, o să dea în folosință anul acesta în jur de 147,8 kilometri din Autostrada Moldovei”, a afirmat premierul, întrebat la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, când se va putea circula pe Autostrada Moldovei.

VIDEO Start pentru un nou aeroport în România CITEȘTE ȘI VIDEO Start pentru un nou aeroport în România

El a vorbit și despre importanța drumului expres din zona Olteniei și a autostrăzii A0

“Foarte important ce se întâmplă în zona Olteniei cu drumul expres, în primul rând pentru Ford și pentru Dacia. Trebuie să ai costurile cât mai scăzute, să fii competitiv. S-a deblocat A0, centura Bucureștiului, și veți vedea o schimbare și în București a traficului. Într-un fel, o să se meargă de la Pașcani până la Constanța pe autostradă, la fel de la Craiova până la Constanța pe autostradă și cu A0”, a precizat Marcel Ciolacu.

El s-a referit și la autostrada Comarnic – Brașov.

FOTO Duster a fost lansat și în Turcia, dar sub brandul Renault CITEȘTE ȘI FOTO Duster a fost lansat și în Turcia, dar sub brandul Renault

“Rămâne Comanic-Brașov. Și încercăm, ați văzut discuțiile avute cu fonduri de investiții și căutăm un parteneriat public-privat. Dacă am muta toți banii pe care îi are România pe drumuri se putea face acest lucru, dar nu mai făceam nici Autostrada Moldovei, nici conexiunile cu autostrăzile din Ardeal și rămâne, cu adevărat, provocarea mare străpungerea Carpaților, A13”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Cabinetul Ciolacu se va reuni, peste două săptămâni, la Brașov, pentru o ședință de Guvern, în care vor fi aprobați primii indicatori ai viitoarei autostrăzi Comarnic-Brașov, a anunțat anterior ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Va fi vorba de indicatorii pentru un prim lot al acestei autostrăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
moldova