FOTO Record recăpătat: Franța și-a luat bagheta înapoi

FOTO Record recăpătat: Franța și-a luat bagheta înapoi
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2024

Brutarii francezi au copt cea mai lungă baghetă din lume, de 140,53 metri, recuperând astfel recordul pentru una dintre cele mai cunoscute embleme ale națiunii, deținut de Italia timp de cinci ani, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Bagheta, de aproximativ 235 de ori mai lungă decât cea tradițională, a fost făcută la Suresnes, în suburbiile Parisului, în timpul unui eveniment al confederației franceze a brutarilor și patiserilor, scrie News.ro.

Continuă scumpirile la mâncare CITEȘTE ȘI Continuă scumpirile la mâncare

Precedenta cea mai lungă baghetă, de 132,62 metri, a fost făcută în orașul italian Como în iunie 2019.

Pentru a depăși acel record, brutarii francezi au început să frământe și să modeleze aluatul la ora 3 dimineața, înainte de a-l pune într-un cuptor special construit, pe roți, cu mișcare lentă.

"Totul a fost validat, suntem cu toții foarte fericiți că am bătut acest record și că a fost realizat în Franța", a declarat Anthony Arrigault, unul dintre brutari, după ce bagheta a fost aprobată de judecătorul Guinness World Records.

Nou studiu - Stilul de viață poate compensa impactul geneticii și adăuga încă 5 ani CITEȘTE ȘI Nou studiu - Stilul de viață poate compensa impactul geneticii și adăuga încă 5 ani

O parte din baghetă, care trebuia să aibă o grosime de cel puțin 5 cm pe toată suprafața, a fost tăiată și împărțită cu publicul.

Restul urma să fie dăruit persoanelor fără adăpost.

Bagheta tradițională franceză trebuie să aibă o lungime de aproximativ 60 de centimetri, să fie făcută doar din făină de grâu, apă, sare și drojdie și să cântărească aproximativ 250 de grame, potrivit regulamentului oficial.

FOTO Record recăpătat: Franța și-a luat bagheta înapoi

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
bagheta