Cea mai veche fabrică de lactate din Italia angajează doar persoane de peste 60 de ani

Cea mai veche fabrică de lactate din Italia angajează doar persoane de peste 60 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Un italian care, alături de cei doi frați ai săi, conduce cea mai veche fabrică de lactate din peninsulă, „Brazzale spa”, cu sediul în Zanè (Vicenza), susține că „60 de ani este astăzi noul 40: înseamnă să ai experiență, pasiune și energie”. Astfel că nu mai angajează decât persoane care în mod normal ar trebui să iasă la pensie, relatează Corriere della Sera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Roberto Brazzale, în vârstă de 61 de ani, reprezintă a șaptea generație a familiei care conduce fabrica, arată G4Media.ro.

EXCLUSIV Fondatorul celui mai mare lanț de spitale private din Turcia, miliardarul Aydinlar, a venit cu avionul personal în România pentru a vedea clinici și spitale Regina Maria, vizate spre cumpărare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondatorul celui mai mare lanț de spitale private din Turcia, miliardarul Aydinlar, a venit cu avionul personal în România pentru a vedea clinici și spitale Regina Maria, vizate spre cumpărare

„În ultimii trei ani, am dezvoltat noi linii de afaceri”, explică Brazzale. „Am avut câțiva tineri între 20 și 30 de ani în probă, care au avut rezultate dezamăgitoare. Între timp, am ascultat dificultățile profesionale ale unor prieteni și dorința de schimbare a altora: vorbim despre adevărați campioni, profesioniști cu abilități de comunicare puternice și multă energie de cheltuit pentru noi aventuri. A-i primi în companie a fost cea mai bună alegere pe care puteam să o fac”, povestește el.

Primul care s-a alăturat „Brazzale spa” a fost Alessandro.

”Am mers împreună la gimnaziu, la Thiene”, își amintește acesta. ”Era cel mai simpatic și mai carismatic din clasă”, spune Brazzale. Apoi a venit Ugo, care se descrie ca fiind ‘operațional 24 de ore pe zi’, deoarece călătorește prin Italia cu un food truck, aducând produse de înaltă calitate, cum ar fi brânzeturi și unturi speciale, intrând în contact direct cu publicul. După el a venit Sonia. ”Când eram copii, mergeam împreună la școală”, zâmbește Brazzale , ”iar acum ea se ocupă de administrație și de depozit. Apoi mai este Nico, unul dintre cei mai buni din liceu, cu el dezvoltăm proiecte de anvergură”. Dar mai sunt și Corrado, Gino și mulți alții. ”Sunt resurse formidabile”, subliniază antreprenorul.

”Noi nu facem o faptă bună. Sunt profesioniști cu mari competențe și nu aș găsi pe nimeni altcineva ca ei”, explică el.

Deși provin din sectoare diferite, cu toții au îmbrățișat această nouă provocare, îmbinând pasiunea pentru mâncare și vin, afecțiune și pregătire.

La rândul său, Brazzale a făcut o alegere în contratendință, într-o lume a muncii orientată spre angajări în masă și destinată celor sub 30 de ani. Cu doar câteva luni în urmă, antreprenorul din Vicenza a fost inclus pe lista celor mai curajoși 100 de antreprenori din Italia, pentru că a ales să renunțe la eticheta de calitate DOP, atât de râvnită de mulți, și să extindă colecțiile și producția dincolo de Alpi, unde produce o gamă de specialități lactate tradiționale italiene.

Este unic ca model de afaceri care a triplat valoarea adăugată, angajații și investițiile în Italia.

OTE a plătit Orange o nouă rambursare pentru rețelele fixe ale Telekom CITEȘTE ȘI OTE a plătit Orange o nouă rambursare pentru rețelele fixe ale Telekom

Cu șase ani în urmă, compania a ținut prima pagină a ziarelor pentru decizia de a oferi, pe lângă prima de o lună pentru copii, „un an suplimentar de concediu parental pe cheltuiala noastră, cu 30% din salariu”.

”O idee dezvoltată din convingerea că vârsta cea mai maltratată este cea a proaspeților părinți”, explică antreprenorul .

”În Italia există o abordare inversă: ar trebui să punem mamele și tații în situația de a se simți confortabil și să creăm o rețea de sprijin în jurul lor, bazându-ne pe potențialul extraordinar al celor mai experimentați oameni”, mai spune el. O abordare plină de satisfacții în viață și în muncă, având în vedere că ‘Brazzale spa’ a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de euro și resurse umane care însumează o mie de angajați în întreaga lume, cu o prognoză exponențială a profiturilor și a exporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
angajari
fabrica