Omul de afaceri Dragoș Anastasiu a adus, în vară, la Green Village, resortul pe care îl deține în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, 8 angajați din Sri Lanka și vrea acum să mărească la 30 numărul de salariați aduși din din această țară. El intenționează să caute personal și în alte țări din Asia, dar și din alte zone ale lumii. În ianuarie și februarie, luni în care resortul este închis, angajaților străini le-au fost plătite biletele de avion pentru a se întoarce temporar acasă, fiind plătiți de hotel și în această perioadă.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Împins de criza de personal de pe piața autohtonă, Dragoș Anastasiu a apelat în vara anului trecut la soluția găsită în ultima vreme de tot mai mulți antreprenori români, aducând 8 angajați din Sri Lanka, cu un contract pe doi ani. În vară, și combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari, singurul producător de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România, a fost nevoit să aducă 30 de muncitori din Sri Lanka
Profit.ro a relatat în numeroase rânduri că plecarea lucrătorilor români în alte țări a condus la situația în care angajatorii, la salariile pe care le oferă, nu găsesc suficienți români dispuși să se angajeze la ei și sunt nevoiți să apeleze la personal din țări exotice, precum Filipine, Thailanda, Nepal, Vietnam. Un astfel de caz a fost prezentat de Profit.ro încă din 2016, când un hotel din Poiana Brașov a recrutat angajați din Filipine.
Dragoș Anastasiu spune, acum, pentru Profit.ro că formalitățile de aducere în țară a acestora durează foarte mult, respectiv peste două luni de când au fost aleși candidații pentru diverse posturi și până când aceștia au pus piciorul în România.
Reprezentanții Green Village spun, la rândul lor, că au ales să aducă angajați din Sri Lanka pentru că vorbesc engleza, chiar dacă de nivel începător, și sunt orientați către clienți. Ei fac eforturi să se adapteze, strâng bani pentru familii, cu care țin legătura telefonic, stau majoritatea timpului unii cu alții și nu petrec mult timp alături de localnici. Preferă să mănânce cu specificul lor, la Green Village li se pune la dispoziție ce își doresc, iar ei își gătesc singuri.
CITEȘTE ȘI FOTO Probleme la Aeroportul ”Henri Coandă” - Otopeni: Aglomerație la check-in, benzile de bagaje funcționează greu, căderi repetate de tensiuneÎn cele două luni în care Green Village este închis, ianuarie și februarie, angajații sunt plătiți, dar li s-a permis să plece acasă, hotelul plătindu-le biletele de avion dus-întors. În acest an, la resortul din Deltă vor mai fi aduși și alți angajați din Sri Lanka, astfel încât numărul total al acestora să ajungă la 30.
"Ne gândim să extindem căutarile și către alte țări din Asia, dar și din alte zone ale lumii", a mai spus Anastasiu.
Resortul Green Village 4* din localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, are 90 de camere duble, apartamente cu 2 și 3 dormitoare și penthouse-uri cu vedere la lacurile și canalele Dunării. 2020 este cel de-al șaselea an de funcționare al Green Village Resort de la preluarea sa de către Eurolines Group, fiind și prima investiție în hotelărie a grupului condus de Dragoș Anastasiu.