Tesla începe o luptă legală pentru restabilirea salariului directorului general Elon Musk

Tesla începe o luptă legală pentru restabilirea salariului directorului general Elon Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2024

Tesla a început lupta pentru recunoașterea legală a votului acționarilor în favoarea compensației record a directorului general Elon Musk, spunând unui judecător din Delaware că acesta ”influențează în mod semnificativ” decizia instanței de anulare a salariului, potrivit unei scrisori făcute publice luni, transmite Reuters.

Tesla i-a scris cancelarului Kathaleen McCormick că părțile dinprocesul pachetului salarial ar trebui să-și prezinte acum interpretările legale ale ratificării de joi a salariului lui Musk, mai degrabă decât să avanseze cu cazul conform programului anterior, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Boeing și-a anunțat furnizorii că încetinește obiectivul de producție pentru avioanele 737 cu 3 luni CITEȘTE ȘI Boeing și-a anunțat furnizorii că încetinește obiectivul de producție pentru avioanele 737 cu 3 luni
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

”Aprobarea ratificării de către acționarii Tesla are un impact semnificativ asupra pretențiilor și problemelor din această acțiune, inclusiv hotărârea finală a instanței”, i-au spus avocații Tesla lui McCormick în scrisoarea care a fost depusă vineri la Curtea Cancelariei.

Greg Varallo, avocat acționar în procesul împotriva pachetului de salarii, a declarat că ratificarea nu a avut ”efect juridic” asupra cazului și că își va explica punctul de vedere într-un brief de vineri.

Tesla a spus că procesul de ratificare este ”nou” și că nu este clar dacă McCormick și Curtea Supremă din Delaware vor accepta rezultatul.

Tesla a susținut că ratificarea a rezolvat acum problemele ridicate în hotărârea lui McCormick din ianuarie. Judecătorul a constatat că Musk a controlat procesul din 2018 care a condus la pachetul de salarii și că Tesla a ascuns acționarilor informații cheie despre ușurința obiectivelor pe care compania trebuie să le îndeplinească pentru ca Musk să fie plătit.

Un comitet special al consiliului său a revizuit pachetul de salarii și a stabilit că este în interesul acționarilor, despre care Tesla a spus că a rezolvat problema dominației lui Musk în acest proces.

Norvegia nu va aplica tarife vamale mașinilor din China CITEȘTE ȘI Norvegia nu va aplica tarife vamale mașinilor din China

Votul a fost corectat prin furnizarea acționarilor a sute de pagini cu informații suplimentare, inclusiv avizul de 200 de pagini al lui McCormick.

McCormick trebuie, de asemenea, să stabilească un onorariu pentru echipa juridică a acționarilor înainte ca Tesla să poată contesta decizia ei la Curtea Supremă din Delaware.

Avocații acționarilor cer în jur de 5 miliarde de dolari, sub formă de acțiuni Tesla ca onorariu legal, iar Tesla a susținut că ar trebui plătiți în jur de 13,6 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
salariu
elon musk