Dealerii auto din China se confruntă cu pierderi de aproape 20 de miliarde de dolari

Dealerii auto din China se confruntă cu pierderi de aproape 20 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:49

Dealerii auto din întreaga Chină se confruntă cu pierderi de aproape 20 de miliarde de dolari, pe măsură ce consumatorii amână orice achiziție importantă și vehiculele continuă să se înmulțească în parcările reprezentanțelor, transmite Bloomberg.

Vânzătorii de automobile se confruntă cu „probleme grave de lichiditate” și au acumulat pierderi de aproximativ 138 miliarde yuani (19,6 miliarde dolari) numai în primele opt luni ale acestui an, a informat Asociația dealerilor auto din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Viitura de pe Dunăre, mai mică decât se estima inițial. Debitul fluviului va fi oricum mai mult decât dublu față de media multianuală CITEȘTE ȘI Viitura de pe Dunăre, mai mică decât se estima inițial. Debitul fluviului va fi oricum mai mult decât dublu față de media multianuală
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Asociația a făcut un apel către Guvernul de la Beijing să monitorizeze mai atent riscurile financiare cu care se confruntă dealerii auto, dată fiind amploarea problemelor din sector, și să ofere un sprijin financiar mai mare, scrie Agerpres.

În timp ce vânzările de vehicule electrice se mențin la un nivel relativ solid în China, vânzările totale de autoturisme înregistrează performanțe mai modeste, analiștii mizând pe un avans de doar 4% în ritm anual în luna septembrie. Subvențiile guvernamentale care îi încurajează pe conducătorii auto să renunțe la vechile lor automobile sunt principalele responsabile pentru avansul vânzărilor de automobile electrice, însă reprezentanțele auto suferă de pe urma continuării războiului prețurilor în industrie.

 Importurile de energie ale UE au scăzut CITEȘTE ȘI Importurile de energie ale UE au scăzut

Cea mai populară marcă de automobile din China, BYD Co., a început anul cu un nou val de reduceri de prețuri, cele mai recente discounturi oferite de la debutul războiului prețurilor, în 2023, în încercarea de a convinge mai mulți consumatori să cumpere un nou automobil.

Asociația dealerilor auto din China precizează că de vină pentru pierderile dealerilor este consumul anemic, adăugând că stocurile de automobile nevândute sunt la un nivel ridicat, ceea ce înseamnă că reprezentanțele sunt forțate să scape de stocurile în exces la prețuri reduse.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
dealeri auto
masini