Criză de varză murată în Coreea de Sud

Criză de varză murată în Coreea de Sud

Kimchi

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2020

O serie de taifunuri care au lovit Coreea de Sud în vara acestui an au adus această țară în pragul unei crize de varză murată, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Câmpurile cultivate cu varză, care în această perioadă a anului este pusă la fermentat pentru a produce kimchi (-varza murată în stil coreean-), mâncarea favorită a sud-coreenilor, au fost devastate de fenomenele meteo extreme, ceea ce a dus la creșterea cu peste 60% a prețurilor, scrie Agerpres.

Retailerul chinez Miniso, prezent și în România, a strâns peste 600 milioane dolari într-o ofertă publică inițială la New York. Fondatorul companiei a devenit miliardar în dolari CITEȘTE ȘI Retailerul chinez Miniso, prezent și în România, a strâns peste 600 milioane dolari într-o ofertă publică inițială la New York. Fondatorul companiei a devenit miliardar în dolari

În mod normal, gospodăriile din Coreea de Sud cumpără varză și alte legume angro pentru a pregăti kimchi pentru anul următor, o tradiție care a fost trecută de la o generație la alta timp de peste un secol.

Însă în acest an, cel mai lung sezon ploios din istorie precum și trei taifunuri care au provocat inundații în lunile august și septembrie, au afectat culturile de varză și au întrerupt livrările. Prețurile la produse alimentare proaspete au crescut cu 22% luna trecută, atingând cel mai ridicat nivel de la începutul lui 2011, arată datele statistice oficiale.

Nu doar gospodăriile au de suferit de pe urma acestei situații. Daesang Corp., cel mai mare producător sud-coreean de kimchi, a fost nevoit să își suspende, temporar, vânzările online din cauza lipsei de varză. CJ CheilJedang Corp, un alt mare producător de alimente din Coreea de Sud a anunțat că a început să caute furnizori alternativi pentru a face față cererii, care este deosebit de mare în acest an deoarece mai mulți oameni mănâncă acasă din cauza pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
varza murata