Un fost fotbalist al Barcelonei a obținut o finanțare de 60 milioane euro pentru startup-ul său de minifotbal

Un fost fotbalist al Barcelonei a obținut o finanțare de 60 milioane euro pentru startup-ul său de minifotbal
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Gerard Piqué, fostul fotbalist de la FC Barcelona și Mancester United, acum în vârstă de 37 de ani, are un startup de minifotbal și tocmai a obținut o finanțare de 60 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Kings League este o competiție de fotbal cu reguli speciale, lansată de Piqué în urmă cu numai un an și jumătate, imediat după despărțirea de Shakira, iar acum startupul a primit această rundă de investiții, de 60 de milioane de euro, de la fondurile de private equity Left Lane Capital și Filip, potrivit SportsProMedia.

VIDEO&FOTO IKEA a adus în România un nou format de magazin CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO IKEA a adus în România un nou format de magazin

Finanțarea va fi folosită pentru crearea de ligi noi în Europa, America de Nord și Brazilia în 2024 și 2025. În plus, se iau în considerare intrarea în SUA și transmiterea meciurilor în direct în limba engleză în 2025 și o lansare eventuală în Asia în 2026, arată StartUp Cafe.

„Când am lansat Kings League acum un an, aveam ambiția de a transforma sportul și divertismentul la nivel global. Creăm un ecosistem unic și diferit, evoluând viitorul sportului și divertismentului într-o nouă dimensiune din care milioane de tineri din întreaga lume vor să facă parte. Suntem încă o companie tânără, dar avem obiective înalte de a ajunge la un public global prin crearea unuia dintre cele mai distractive IP-uri din lume”, a declarat Gerard Piqué, citat de Tech.eu.

Liga de fotbal este diferită prin format, de 7 jucători pe echipă, și meciuri de 40 minute. Fiecare ligă regională are 12 echipe deținute de „Președinți”, printre care se numără fotbaliști și streameri. „Președinții” sunt responsabili de echipele lor și de transmisiunile în direct pe platforme ca YouTube, Twitch sau TikTok.

EXCLUSIV Viorel Vasile, fondatorul Safety Broker, iese din acționariatul liderului local al intermediarilor în asigurări. Rămâne implicat în activitatea companiei și va deține acțiuni la Acrisure, care se va lista la New York CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Viorel Vasile, fondatorul Safety Broker, iese din acționariatul liderului local al intermediarilor în asigurări. Rămâne implicat în activitatea companiei și va deține acțiuni la Acrisure, care se va lista la New York

Printre regulile neconvenționale ale Kings League se numără:

  • începerea meciului 1 la 1, în timp ce se adaugă un jucător la ambele echipe în fiecare minut până când echipa completă este pe teren;
  • numărarea fiecărui gol din ultimele două minute ale meciului ca dublu;
  • terminarea meciurilor la egalitate cu un „shoutout” unu la unu pentru a determina un câștigător;
  • ambele echipe trag o „carte secretă” la începutul meciului, care poate fi folosită în a doua repriză.

Firma prin care Kings League funcționează se numește Kosmos. Aceasta a fost fondată în anul 2022 de fostul jucător profesionist de fotbal Gerard Piqué, alături de Hiroshi Mikitani, CEO-ul companiei japoneze de comerț electronic și de conținut digital Rakuten, Edmund Chu, Managing Director (Global) pentru SECA, o companie de management și marketing sportiv din China, Nullah Sarker și Mike Evans.

Prima ediție a ligii a avut loc la începutul anului 2023, iar până acum ar fi umplut stadioane cum ar fi „Camp Nou” al FC Barcelona și „Metropolitano” al Atletico Madrid, potrivit sursei citate.

Totodată, canalul oficial de Twitch este al doilea cel mai urmărit canal în limba spaniolă din lume, iar pe TikTok, este cea mai urmărită ligă de fotbal la nivel global, cu audiențe mai mari decât La Liga sau Premier League.

viewscnt
Afla mai multe despre
gerard pique
barcelona