Peste 70.000 de turiști s-au cazat în hotelurile și apartamentele de vacanță de pe Litoral, de la deschiderea sezonului 2024

Peste 70.000 de turiști s-au cazat în hotelurile și apartamentele de vacanță de pe Litoral, de la deschiderea sezonului 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2024

Peste 70.000 de turiști români și străini s-au aflat în hotelurile și apartamentele de vacanță de pe Litoralul românesc, în perioada 25 aprilie - 6 mai, în primul interval oficial de deschidere a sezonului Litoral 2024, susține secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Corina Martin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Vremea s-a arătat nefavorabilă în primul interval, ce a cuprins tradiționala perioadă 30 aprilie - 2 mai, altfel am fi avut chiar și mai mulți turiști sosiți la mare. (...) Majoritatea tinerilor și a celor care aveau deja bilete și planuri la Festivalul de muzică electronică Sunwaves, la petrecerile din cluburile de noapte din Mamaia sau la Festivalul gastronomic "Festivalul du Bonheur" au venit către mare, independent de starea vremii", a menționat Martin.

Experții nu se așteaptă la un boom economic pentru Germania de pe urma găzduirii Euro 2024 CITEȘTE ȘI Experții nu se așteaptă la un boom economic pentru Germania de pe urma găzduirii Euro 2024

Potrivit acesteia, Litoralul este, în orice țară, o destinație meteo dependentă, de aceea "evenimentele mari și cu tradiție trebuie păstrate și atrase către Litoral, pentru a elimina condiția de afectare meteorologică", scrie Agerpres.

"Mamaia și Mamaia Nord, Vama Veche și Costinești sunt cele trei destinații cu care, și de această dată, s-a deschis sezonul, acestea fiind, de fapt, capitalele consacrate ale distracției", a adăugat oficialul FPIOR.

Martin a precizat că Vama Veche a avut cel mai mare grad de ocupare din totalul locurilor de cazare, de peste 90%, iar Mamaia a atras cel mai mare număr de turiști, ca în fiecare an, datorită celei mai mari capacitați de locuri de cazare, din totalul stațiunilor.

Totodată, Festivalul de muzică electronică Sunwaves cu care se deschide de obicei sezonul a atins 90% turiști străini, din totalul participanților, cu peste 35.000 participanți ca trafic per total perioadă. "Încă o dată, se dovedește că un eveniment internațional solid organizat și promovat atrage atenția vest europenilor cu mult mai mult decât ar putea să o facă hotelurile, restaurantele, destinația în sine și reprezintă un adevărat catalizator de atenție și de atractivitate, pentru un segment important de turiști și fani ai acestui gen de muzică", a subliniat Corina Martin.

Festival du Bonheur a încheiat primul eveniment al sezonului cu un bilanț în creștere, conform organizatorilor, "chiar dacă nu una foarte mare".

Concertele organizate în Mamaia și în Constanța, deschiderea programului la Telegondola Mamaia și alte evenimente în restaurante și în hoteluri au atras, de asemenea, imaginea unei destinații care s-a pregătit pentru primii săi turiști oficiali.

Vremea frumoasă înregistrată în al doilea interval, din jurul sărbătorii Pascale ortodoxe, a atras la mare chiar mai mulți turiști decât înregistrăm de Paște, în oricare alt an.

"Apropierea intervalului 1- 2 mai de Sărbătoarea de Paște a permis românilor să își aleagă, din mai multe opțiuni, o perioadă anume, potrivită pentru prima lor escapadă la mare și a repartizat diferit numărul turiștilor, pe un interval mai lung, de 5-6 nopți de cazare, în total, și nu de doar 2-3 nopți, cum s-ar fi întâmplat în mod tradițonal". Ca noutate - am înregistrat un număr încurajator de mare de turiști străini și mai ales americani, care au venit independent către Constanța, deși aflați în sejur în București și care ne-au solicitat croaziere pe mare, Tur de oraș Constanta și vizite ghidate în Dobrogea", a spus Martin.

În intervalul de Paște, numărul turiștilor familiști sau familiști cu copii, care au ales să ia "Lumina de la malul mării", a fost în creștere, notează organizația de profil. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turiști
cazare
litoral