Google a plătit 20 de miliarde de dolari în 2022 pentru a fi impus ca motor de căutare implicit în Safari

Google a plătit 20 de miliarde de dolari în 2022 pentru a fi impus ca motor de căutare implicit în Safari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mai 2024

Procesul SUA vs Google se apropie de final, dar încă mai oferă informații necunoscute până acum despre relațiile dintre marii giganți din tehnologie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Astfel, doar în 2022, pentru a fi setat ca motor de căutare implicit în browser-ul Safari de pe dispozitivele Apple, Inclusiv pe iPhone, Google a plătit 20 de miliarde de dolari.

O altă informație pe care procurorii au făcut-o publică cu aceeași ocazie este că, în 2020, plățile făcute de Google au reprezentat 17,5% din veniturile operaționale ale Apple.

Google a blocat un număr record de aplicații dăunătoare de Android CITEȘTE ȘI Google a blocat un număr record de aplicații dăunătoare de Android

Apple mai primește și un comision din reclame - Google plătește 36% din veniturile pe care le obține din reclamele afișate utilizatorilor de dispozitive Apple.

Informațiile apar în noi documente făcute publice în procesul în care Google este acuzat că a monopolizat ilegal piața căutărilor online și pe cea a reclamelor din căutare.

Vineri, cele două părți vor prezenta argumentele finale în acest proces, urmând ca verdictul să fie anunța cândva în cursul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
motor de căutare
safari