Costurile listării Premier Energy. Câte acțiuni vor fi alocate CEO-ului și CFO-ului companiei

Costurile listării Premier Energy. Câte acțiuni vor fi alocate CEO-ului și CFO-ului companiei
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 7 mai 2024

Furnizorul de gaze naturale și electricitate Premier Energy, deținut indirect de fondul de investiții Emma Capital al omului de afaceri ceh Jiri Smejc, va cheltui între 11,2 și 12,5 milioane de euro pentru listarea companiei, urmând a obține fonduri nete maxime cuprinse între 102,5 și 116,7 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

“Cheltuielile totale ale Societății în legătură cu Oferta și Admiterea (inclusiv comisioanele Managerilor (asumând plata în integralitate a Comisionului de Rată și a Comisionului Discreționar) se așteaptă să fie de aproximativ 11.276.564 euro în Scenariul Tranzacției de Bază și 12.547.514 euro în Scenariul Tranzactiei Suplimentate, fiecare presupunând un Pret de Ofertă la mijlocul Intervalului Pretului de Ofertă. Fiecare Manager și Participant Eligibil vor comunica investitorilor care subscriu prin intermediul acestuia comisioanele care vor fi datorate de către acești investitori în legătură cu depunerea subscrierilor lor pentru Acțiunile Oferite”, se arată în prospect.

FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere

În ceea ce privește încasările estimate, acestea variază în funcție de realizarea diferitelor scenarii.

Fondurile maxime estimate a fi obținute sunt de peste 100 milioane euro, în Scenariul Tranzacției Suplimentate și de sub 100 milioane de euro, în scenariul Tranzacției de Bază.

În cazul Scenariului Tranzacției Suplimentate, presupunând că toate Acțiunile de Bază, Acțiunile Suplimentare și Acțiunile Supra-Alocate vor fi plasate, Societatea estimează că la limita inferioară și cca superioară a Intervalului Pretului de Ofertă, fondurile brute pentru Societate ar însuma aproximativ 114.544.080 euro și, respectiv, aproximativ 129.615.670 euro, iar după deducerea costurilor și cheltuielilor legate de Ofertă și de Admitere, fondurile nete obținute de Societate vor însuma aproximativ 102.525.155 euro și, respectiv, aproximativ 116.765.330 euro.

Mai puțini pensionari în România de la o lună la alta CITEȘTE ȘI Mai puțini pensionari în România de la o lună la alta

În cazul Scenariului Tranzacției de Bază, presupunând plasarea tuturor Acțiunilor Noi/Acțiunilor Supra-Alocate, Societatea estimează că, la limita inferioară și la limita superioară a intervalului Prețului de ofertă, fondurile brute obținute de Societate s-ar ridica la aproximativ 95.453.399 euro și, respectiv, la aproximativ 108.013.057 euro și, după deducerea costurilor și cheltuielilor legate de Ofertă și Admitere, fondurile nete obținute de Societate se ridică la aproximativ 84.627.115 euro și, respectiv, la aproximativ 96.478.530 euro.

Premeier Energy susține că va utiliza fondurile obținute în cadrul Ofertei pentru achizițiile activelor de energie regenerabilă din România și din Moldova, precum și în vederea acoperirii cheltuielilor de capital realizate cu dezvoltarea de active de producere a energiei regenerabile.

Totodată, compania precizează că, “având în vedere intentia de a-i recompensa și de a-i stimula pe domnii Jose Martin Garza, în calitatea sa de director executiv al Societătii, și Petr Stohr, în calitatea sa de director financiar al Societății, precum și de a le încuraja loialitatea și angajamentul față de Societate”, a decis să rezerve un anumit număr de Actiuni Oferite ("Acțiuni Rezervate") pentru a fi alocate către aceștia în cadrul Tranșei Investitorilor de Retail ("Alocare Preferențială").

Continuă scumpirile la mâncare CITEȘTE ȘI Continuă scumpirile la mâncare

Alocare Preferențială este limitată la un maxim de 739.293 Acțiuni Oferite pentru Jose Martin Garza (reprezentând 2,057% din Actiunile Oferite) și un maxim de 123.216 Acțiuni Oferite pentru Petr Stohr (reprezentând 0,343% din Acțiunile Oferite).

Acțiunile Rezervate vor fi oferite la Prețul Final de Ofertă și, în afară de Alocarea Preferențială, “Domnul Garza și Domnul Stohr nu vor beneficia de niciun alt tratament preferential în cadrul Ofertei”.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy
listare
costuri
garza
stohr