CONFIRMARE România atrage o nouă investiție

CONFIRMARE România atrage o nouă investiție
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2024

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Ștefan-Radu Oprea a anunțat că Borusan Pipe va deschide, în câteva luni, o nouă capacitate de producție, în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceștii Rahtivani, din județul Prahova. El a adăugat că aici va începe producția de țevi care intră în componența automobilelor, iar clienții sunt Dacia și Ford Otosan, dar și companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

„Borusan Pipe va deschide în câteva luni o nouă capacitate de producție în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceștii Rahtivani. Aici va începe producția de țevi care intră în componența automobilelor. Clienții sunt Dacia și Ford Otosan, dar și companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. În hala de producție utilajele sosesc, sunt instalate și se fac probe. Investiția este de 15 milioane de euro cu posibilitate de dublarea a ei în cel mai scurt timp, dacă piața o va cere. Prima fază presupune crearea a șaizeci de noi locuri de muncă. Însă miza o reprezintă dorința grupului Borusan (cu o cifră de afaceri totală de 7,9 miliarde dolari) să își diversifice investițiile și în celelalte domenii de activitate, nu doar în cel al componentelor pentru industria auto”, a anunțat Ștefan-Radu Oprea.

CEO Premier Energy: Nu vom beneficia de discount-ul de 5% acordat investitorilor de retail pentru acțiunile alocate, e o restricție de vânzare pe 2 ani. Cadrul legislativ din România este unul atractiv CITEȘTE ȘI CEO Premier Energy: Nu vom beneficia de discount-ul de 5% acordat investitorilor de retail pentru acțiunile alocate, e o restricție de vânzare pe 2 ani. Cadrul legislativ din România este unul atractiv

Ministrul Economiei a mai spus că „atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autoritățile locale, județene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă și prosperitate pentru localitățile unde sunt amplasate”, scrie News.ro.

„De aceea, astăzi am fost însoțit de reprezentanții autorităților județene și locale, Virgiliu-Daniel Nanu candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Prahova (fost Prefect) de actualul Prefect, Emil Draganescu și Primarul Gheorghe Orbu, pentru a transmite un mesaj clar de sprijin pentru investițiile noi din Prahova și din Ariceștii Rahtivani. Atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autoritățile locale, județene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă și prosperitate pentru localitățile unde sunt amplasate”, a conchis Oprea.

În primăvară, Borusan Mannesmann, cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia și unul dintre cei mai mari jucători pe piața de profil în Europa, parte a grupului turc Borusan, a finalizat lucrările la fabrica din România, începând producția de probă.

Compania intenționează să atingă vânzări de peste 10 mii de tone la unitatea din România, în 2026.

Profit.ro a anunțat anterior că grupul turc a înființat o nouă companie în România, în cadrul căreia va realiza o investiție de aproximativ 12 milioane de euro. Grupul, prin noua sa investiție care va deservi exclusiv sectorul amortizoarelor auto, își va consolida astfel poziția în Europa de Est.

FOTO Gigantul Saint-Gobain semnează un acord major în România, pentru electricitate verde de la OMV Petrom CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Saint-Gobain semnează un acord major în România, pentru electricitate verde de la OMV Petrom

Borusan Mannesmann este cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia și unul dintre cei mai mari jucători pe piața de profil în Europa.

Compania operează 7 fabrici pe 3 continente, cu o capacitate anuală de 1,4 milioane de tone și peste 2.000 de angajați. Compania face parte din holdingul turc industrial Borusan, fondat de omul de afaceri Asım Kocabıyık. Holdingul activează în producția de oțel, distribuția de automobile, producția de energie și logistică, având peste 12.000 de angajați și venituri anuale de circa 2 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
borusan pipe