VIDEO Investiție de 11 miliarde de lei pentru refacerea liniei de cale ferată Focșani-Roman

VIDEO Investiție de 11 miliarde de lei pentru refacerea liniei de cale ferată Focșani-Roman
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiect de investiții în valoare de 11 miliarde de lei, care vizează reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman, obiectivul făcând parte din Master Planul General de Transport al României, a anunțat purtptorul de cuvânt al Executivului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Demersuri guvernamentale se fac și pentru îmbunătățirea infrastructurii feroviare. Mă refer la un proiect de investiții în valoare de 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman, care face parte din Master Planul General de Transport al României”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința de Guvern, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni

Mihai Constantin a precizat că proiectul are o lungime de 147 de kilometri de cale ferată, acest obiectiv având 3 ani ca termen de realizare.

”Guvernul a aprobat astăzi, prin hotărâre, indicatorii tehnico-economici urmând ca finanțarea să se realizeze din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027 și Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility CEF), și de la  bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, a subliniat Constantin .

El a menționat că această linie de cale ferată este situată pe ruta coridorului IX Pan-European. ”Este o linie importantă a rețelei de cale ferată din România deoarece preia traficul internațional european de pe cele două coridoare centrale aflate pe teritoriul României”, a adăugat el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cale ferată
focsani
roman