VIDEO Cu poliția la ușă, autoritățile din Germania au decis extinderea fabricii Tesla

VIDEO Cu poliția la ușă, autoritățile din Germania au decis extinderea fabricii Tesla
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 mai 2024

Protestele locuitorilor din regiunea Berlin unde se află fabrica Tesla au pus în pericol ședința Consiliului Municipal din Grunheide, dar nu au reușit să o blocheze, așa cum și-au dorit protestatarii, așa că extinderea fabricii a fost aprobată de autorități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

VEZI AICI ȘI VIDEO Uzina Tesla din Germania, luată cu asalt de activști, în ziua când și-a trimis angajații acasă. Ciocniri cu Poliția. Reacție virulentă a lui Musk

Consilierii locali din Gruneheide, Germania, au participat la ședința în care a fost aprobat proiectul de extindere a uzinei Tesla cu poliția la ușă. Motivul a fost generat de prezența protestatarilor, care săptămâna trecută au luat cu asalt fabrica și au produs scandaluri în fața porții, încercând să determine oprirea extinderii acestei uzine.

VIDEO&FOTO Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni

ONG-urile de mediu consideră că fabrica afectează deja pădurea, apa din zonă, iar o extindere va pericilita și mai mult regiunea, în timp ce studiile realizate de compania americană respectă legislația și nu încalcă nicio limită impusă de lege.

Proiectul prevede construirea unei noi stații de cale ferată pentru materii prime, precum și o extindere a spațiilor logistice ale fabricii. Sondajele făcute în zonă anterior au avut rezultate radical împotriva proiectului, cu peste 60% din voturi, însă demersurile de autorizare au mers mai departe, dincolo de aceste sondaje. Între timp, Tesla a acceptat să îmbunătățească proiectul, astfel că va fi tăiată o suprafață mai mică de pădure.

Din 100 de hectare prevăzute inițial pentru tăiere și extinderea activităților, au mai rămas aproximativ 30 de hectare, ceea ce reprezintă un succes major pentru ONG-uri și locuitorii din zonă.

FOTO Modelele Leapmotor care vor fi lansate în România: un concurent Spring și un SUV mediu, care în China costă 16.500 euro CITEȘTE ȘI FOTO Modelele Leapmotor care vor fi lansate în România: un concurent Spring și un SUV mediu, care în China costă 16.500 euro

Votul pe proiect a fost unul majoritar, cu 11 la 6, ceea ce înseamnă cu Tesla a primit aprobarea relaxat, chiar dacă în sală au fost prezenți cetățeni, în limita celor circa 200 de locuri disponibile.

Au existat inclusiv amenințări din sală, către cei de la Tesla, dar prezența poliției în număr mare a liniștit spiritele.

VIDEO Constructorii străini au adus la lucru pe Autostrada Moldovei, în plin weekend, peste 500 de muncitori CITEȘTE ȘI VIDEO Constructorii străini au adus la lucru pe Autostrada Moldovei, în plin weekend, peste 500 de muncitori

Reprezentanții Tesla au declarat la finalul ședinței că s-au făcut compromisuri cu planurile de extindere pentru a se ține cont de dorințele populației. „Tesla a trebuit să renunțe la proiecte planificate inițial”, au spus cei de la compania auto, care au amintit că planurile prevăd o producție de 2 milioane de vehicule anual, în viitor.

La momentul la care fabrica va produce la capacitate maximă, numărul de angajați va ajunge la 40.000, însă în acest moment, din cei 12.000 de angajați urmează să fie concedidați o parte.

VIDEO rbb24

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla uzina berlin
proteste tesla germania
tesla model y