Super-bogații cheltuiesc până la 500.000 de dolari pe pachete exclusive pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Super-bogații cheltuiesc până la 500.000 de dolari pe pachete exclusive pentru Jocurile Olimpice de la Paris
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2024

Cei mai bogați oameni din întreaga lume pot cheltui până la 500.000 de dolari (400.000 de lire sterline) pe pachete "ultra-exclusive" pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, despre care promotorii susțin că includ întâlniri cu sportivii, acces la satul sportivilor și "șansa de a lua parte la ceremonia de deschidere", relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

GR8 Experience, o "agenție internațională de experiențe" deținută în parte de managerul de afaceri al starului de baschet LeBron James și de managerul de relații publice al jucătorului de tenis Rafael Nadal, vinde pachete olimpice despre care susține că includ bilete la 14 evenimente, cum ar fi finala masculină de 100 de metri și ceremonia de deschidere, pentru 381.600 de dolari, arată news.ro.

Starbucks, Pizza Hut, KFC, McDonald\'s constată că a venit valul anunțat de multe luni și își văd vânzările căzând CITEȘTE ȘI Starbucks, Pizza Hut, KFC, McDonald's constată că a venit valul anunțat de multe luni și își văd vânzările căzând

În plus față de așa-numitele bilete de categoria A, agenția susține că poate organiza "experiențe pe care nu le poți cumpăra", inclusiv întâlniri cu sportivii, tururi ale zonelor cu acces restricționat, cum ar fi satul sportivilor, acces privat după orele de program la Luvru și o "cină regală la Palatul Versailles".

Barnabas Carrega, directorul executiv al GR8 Experience, a declarat pentru The Guardian că firma sa le oferă super-bogaților "acces care nu este disponibil publicului, inclusiv timp cu sportivii". El a refuzat să numească sportivii pe care i-a înscris, dar a spus că a organizat anterior evenimente private cu Nadal și cu Novak Djokovici, o altă vedetă a tenisului, precum și cu fostul schior olimpic italian Giorgio Rocca.

Gigant spaniol deschide încă o fabrică în România CITEȘTE ȘI Gigant spaniol deschide încă o fabrică în România

"Pentru Jocurile Olimpice sunt câțiva jucători de tenis", a spus el. "Și o serie de alți sportivi, dar nu sunt în măsură să-i numesc".

Întrebat despre costul întâlnirilor, acesta a spus că "depinde de structura întâlnirii", care, potrivit acestuia, variază de la "15 minute pentru a face fotografii și a discuta rapid până la alte întâlniri mult mai implicate... în care se petrece masa de prânz". Prețul, a spus el, variază de la 25.000 de dolari la 500.000 de dolari "dacă vorbim despre unul dintre cei mai buni sportivi care petrece mult timp".

VIDEO Hyimpulse a lansat o rachetă propulsată cu parafină CITEȘTE ȘI VIDEO Hyimpulse a lansat o rachetă propulsată cu parafină

Carrega a declarat că este "foarte selectiv" în ceea ce privește sportivii cu care lucrează compania sa și a spus că unii ar putea să nu ofere experiența pe care o caută clienții. "Unii sportivi au un nume uriaș, dar s-ar putea să nu aibă carisma necesară pentru clienți, alții oferă o experiență adevărată", a spus el. "Sportivii trebuie să pară că vor să fie acolo, nu să spună "bună ziua", dar apoi, în cinci minute, este evident că vor să plece."

El a susținut că, în trecut, compania sa - care este deținută parțial de partenerul de afaceri și managerul lui James, Maverick Carter, și de managerul de PR al lui Nadal, Benito Perez-Barbadillo - a aranjat ca un client să petreacă aproape o săptămână cu Nadal, inclusiv să urmărească un meci din loja jucătorului, iar un alt client să joace un meci împotriva lui Djokovici.

Nouă tendință în unele restaurante: ciuperci și legume cultivate chiar în interiorul localului CITEȘTE ȘI Nouă tendință în unele restaurante: ciuperci și legume cultivate chiar în interiorul localului

Carrega a mai afirmat că ar putea vinde accesul pentru a face "parte din ceremonia olimpică". În timp ce partenerul oficial al Jocurilor Olimpice, On Location, oferă bilete "Riverside Gold Package" pentru a urmări ceremonia de deschidere la prețul de 7.500 de euro (5.980 de lire sterline), înainte de taxe, de-a lungul Senei, Carrega a declarat că a putut oferi acces "în interiorul Trocadéro", unde va avea loc partea principală a ceremoniei, cu vedere la Turnul Eiffel. "Nu puteți cumpăra acest lucru. Trebuie să îți folosești relația cu familiile sportivilor și cu delegațiile [țărilor]".

El a spus că are șase până la opt spații disponibile pentru ceremonia de deschidere care ar costa aproximativ 25.000 de dolari fiecare și că a vândut deja câteva unui client pe termen lung cu o avere netă foarte mare. "Evident, la acest nivel de preț trebuie să fii o persoană foarte calificată pentru a dori să cheltuiești acești bani", a spus el. "Este accesul pe care banii nu-l pot cumpăra, nivelul inaccesibil la ceva foarte, foarte unic și special".

PREMIERĂ - VIDEO China a lansat o sondă pentru a colecta eșantioane de pe fața ascunsă a Lunii CITEȘTE ȘI PREMIERĂ - VIDEO China a lansat o sondă pentru a colecta eșantioane de pe fața ascunsă a Lunii

Comitetul de organizare Paris 2024 a declarat că On Location este singurul "furnizor oficial și exclusiv de ospitalitate pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024".

"Orice entitate care vinde pachete de ospitalitate cu bilet inclus, care nu este un sub-distribuitor oficial al On Location, o face în mod ilegal", se arată într-un comunicat. "Accesul în satul sportivilor sau pentru a participa la ceremonia de deschidere nu este pe bază de bilete și este autorizat doar celor care au o acreditare valabilă. Orice persoană care accesează satul sau ceremonia de deschidere va fi supusă unor multiple controale de securitate".

Un purtător de cuvânt al Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a declarat că oricine cumpără bilete sau pachete de ospitalitate în afara canalelor oficiale "riscă foarte mult ca biletele sau pachetele să nu le fie livrate sau accesul să le fie refuzat de către comitetul de organizare Paris 2024, în conformitate cu termenii și condițiile"

A fost inventat plasticul care se autodistruge. Producția la scară industrială, următorul pas CITEȘTE ȘI A fost inventat plasticul care se autodistruge. Producția la scară industrială, următorul pas

On Location a spus: "Orice terțe părți neoficiale care revând bilete și pachete de ospitalitate o fac împotriva termenilor și condițiilor Paris 2024 și On Location și probabil acționează împotriva legilor locale. Cel mai important, aceștia pun în pericol experiența fanilor, deoarece biletele și pachetele revândute sunt identificate pentru a fi anulate, ca parte a unui program amplu de aplicare a legii care se desfășoară înaintea Jocurilor de la Paris."

GR8 promovează biletele într-un document detaliat trimis unor persoane cu o valoare netă foarte mare, obținut de The Guardian. Când i s-au cerut mai multe detalii, un purtător de cuvânt al agenției a spus "Nu, GR8 nu vinde bilete pentru Jocurile Olimpice. După cum a menționat On Location, nu sunt un vânzător oficial de bilete. La fața locului, datorită calibrului clientelei lor (deținători de bilete existente/cumpărători cu drepturi exclusive) și a conexiunilor GR8, ei sunt capabili să faciliteze întâlniri cu sportivii cheie. Ei vând și facilitează experiențe în jurul evenimentelor olimpice, de exemplu, sejururi la cele mai exclusiviste hoteluri, transport VIP, vizite culturale private și experiențe culinare exclusive în jurul evenimentului sportiv."

FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul

"Captura de ecran la care faceți referire face parte din acest pachet de informații creat de GR8 pentru o anumită familie care a întrebat despre plecarea la Paris. GR8 enumeră un buget estimat pentru întreaga experiență, care include o gamă de costuri anticipate ale biletelor - obișnuit pentru toate itinerariile sale. Când un potențial client decide să meargă mai departe cu un anumit itinerar, GR8 îl pune în legătură cu un revânzător oficial pentru a obține toate biletele necesare. Rețineți că se precizează: "În prezent nu s-au făcut rezervări; vom furniza cifrele finale în funcție de disponibilitate și de aprobarea finală a clientului."

viewscnt
Afla mai multe despre
olimpiada
bogati