Nouă tendință în unele restaurante: ciuperci și legume cultivate chiar în interiorul localului

Nouă tendință în unele restaurante: ciuperci și legume cultivate chiar în interiorul localului
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2024

Tot mai mulți bucătari londonezi de la restaurentele de elită sunt adepții ingredientelor locale, iar unii au dus pasiunea atât de departe încât își cultivă propriile ciuperci sau legume chiar în interiorul localului, scrie The Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Unul dintre aceste restaurante, Roe – aflat în cartierul financiar Canary Wharf – s-a deschis la finalul lunii aprilie și le oferă clienților o priveliște aparte, arată G4Food.

PREMIERĂ - VIDEO China a lansat o sondă pentru a colecta eșantioane de pe fața ascunsă a Lunii CITEȘTE ȘI PREMIERĂ - VIDEO China a lansat o sondă pentru a colecta eșantioane de pe fața ascunsă a Lunii

E vorba de o ”fermă verticală” ce înfășoară unul dintre pereți. Aici crește un soi special de fasole. În alte zone ale restaurantului, un grădinar cu normă întreagă se ocupă de alte mini-culturi: ardei iute jalapen, castraveți, mazăre, tot felul de ierburi aromate și chiar căpșuni, scrie The Times.

Proprietarii restaurantului spun că producția nu e suficientă pentru a acoperi toată cererea din restaurant, dar e utilizată în anumite feluri de mâncare cu mare succes la clienți.

FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul

Amenajarea culturilor în interiorul restaurantelor din Londra înseamnă o provocare logistică majoră, dar sunt companii specializate. Iar tehnologiile utilizate permit ca plantele de restaurant să producă pe tot timpul anului.

Dar unul dintre cele mai stresante aspecte e apariția insectelor, pentru că nu există cultură agricolă, fie ea și miniaturală, fără insecte. Soluția? Firmele care se ocupă de construcția mini-fermelor au creat eco-sistem complex de prădători: afide care mănâncă muștele verzi și gândaci care se hrănesc cu afidele. Iar gândacii sunt prinși de grădinar.

VIDEO&FOTO Guvernul aprobă două proiecte majore prin care onorează doi mari sportivi ai țării: Stadioanele Gheorghe Hagi\ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Guvernul aprobă două proiecte majore prin care onorează doi mari sportivi ai țării: Stadioanele Gheorghe Hagi" și ”Nicolae Dobrin”

Un alt restaurant care a adoptat producția de legume în local e Newt din Somerset, care a amenajat o cameră specială pentru ciuperci.

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
legume