Un startup IT din Cluj-Napoca, care a lansat o aplicație pentru HoReCa, a atras o investiție de 50.000 euro

Un startup IT din Cluj-Napoca, care a lansat o aplicație pentru HoReCa, a atras o investiție de 50.000 euro

Ciprian Costea, fondator Remote Butler

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Un startup IT clujean, care a a lansat o aplicație pentru ospătari, susține că a atras investiții în valoare totală de 50.000 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Startup-ul IT Remote Butler, fondat în 2022 la Cluj-Napoca de către antreprenorul Ciprian Costea, susține că a atras investiții în valoare totală de 50.000 EUR de la mai mulți investitori privați, în cadrul unei prime runde de finanțare, arată StartUp Cafe.

Comisia Europeană investighează Meta din motive legate de \'\'protecția copilului\'\' CITEȘTE ȘI Comisia Europeană investighează Meta din motive legate de ''protecția copilului''

Startup-ul a lansat o aplicație ce permite preluarea comenzilor în limba maternă a oaspeților internaționali. Până acum, investiția proprie a startup-ului în dezvoltarea aplicației a ajuns la 40.000 EUR, conform companiei.

„Mi-am dorit ca Remote Butler să mențină experiența umană în restaurante, într-un context în care inteligența artificială este tot mai prezentă. Putem utiliza tehnologia pentru a ne ușura munca, pentru a rezolva nevoile industriei, dar și pentru a veni cu o componentă incluzivă. Prin intermediul ospătarilor noștri vorbitori de limbi străine, aplicația Remote Butler permite preluarea comenzilor în limba maternă a oaspeților internaționali. Scopul nostru este să menținem experiența umană din restaurante, grație ospătarilor care vor lucra de la distanță, chiar și în contextul în care industria HoReCa se confruntă cu deficit de personal. În egală măsură, ne dorim să oferim oportunități egale de lucru și să avem în echipă ospătari cu deficiențe. Prin modul în care este gândită aplicația Remote Butler avem această posibilitate și ne dorim să o valorificăm la maximum. Vor beneficia deopotrivă, afacerile din industria ospitalității, dat fiind faptul că se vor baza pe forța de muncă suplimentară, cât și persoanele cu deficiențe care se confruntă cu un acces mai dificil la un loc de muncă”, afirmă Ciprian Costea, fondator Remote Butler.

Investitorii Remote Butler sunt Luke McNeice (fondator Lola Tech, multi-exit techpreneur din UK); Florin Pop (fondator Primainvest și investitor Telios, Foodprints, Aiva și altele); Mihai Tarta (fondator Synex Media, antreprenor în IT și investitor); Mihai Talpos (antreprenor, fondator Școala Informală de IT și investitor); Septimiu Pop (antreprenor în HORECA și proprietar al restaurantului DaVinci, al hotelului Square și investitor); Andrei Doibani (Managing Director Eastern Europe Nagarro și investitor), susține startup-ul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
startup
cluj
finantare