Rompetrol Well Services, implicată în lucrări de cimentare a unor sonde geotermale în Danemarca. Vrea să se extindă

Rompetrol Well Services, implicată în lucrări de cimentare a unor sonde geotermale în Danemarca. Vrea să se extindă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

Furnizorul de servicii la sondă Rompetrol Well Services, controlat de KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas, anunță că s-a implicat, alături de parteneri externi, în executarea de lucrări de cimentare a unor sonde geotermale în Danemarca, parte a unui amplu proiect de creștere a eficienței sistemului de încălzire centralizată a orașului Aarhus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Acesta a fost un proiect-pilot, menit să testeze randamentul respectivei sonde pentru inițirea unui program de anvergură, ce are în vedere alimentarea cu apă termală a tuturor orașelor din regiunea respectivă, din 2025. 

Compania norvegiană care a devenit noul Gazprom al Europei. Cine furnizează 30% din necesarul de gaze CITEȘTE ȘI Compania norvegiană care a devenit noul Gazprom al Europei. Cine furnizează 30% din necesarul de gaze

În prezent, compania analizează și alte oportunități de implicare în proiecte similare din Europa, în zone cu potențial geotermal. 

Compania a raportat un profit net de 1,985 milioane lei pe primul trimestru al anului, în scădere cu 21% față de T1 2023.

Veniturile din exploatare au scăzut de la 18,3 la 18,196 milioane lei, în timp ce cheltuielile au avansat de la 16,035 la 16,702 milioane lei.

VIDEO Cine este controversatul Robert Fico, premierul împușcat astăzi CITEȘTE ȘI VIDEO Cine este controversatul Robert Fico, premierul împușcat astăzi

Compania lucrează în principal pentru OMV Petrom și Romgaz, contractele cu cei doi lideri ai producției de hidrocarburi din România având o pondere de 87% în rulajul Rompetrol Well Services.

Compania a fost înființată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului și Chimiei, sub denumirea de “ICOTS - Întreprinderea de Cimentări, Operațiuni si Transporturi Speciale”. Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploiesti și a fost listată din 1998 la Bursa de Valori București. Grupul Rompetrol (acum KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acțiuni, având în prezent o participație de 73%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
profit rompetrol
rompetrol servicii la sonda