Serverele Volkswagen, sparte de hackerii chinezi, care au accesat zeci de mii de documente secrete

Serverele Volkswagen, sparte de hackerii chinezi, care au accesat zeci de mii de documente secrete
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 apr 2024

Grupul auto Volkswagen a fost victima hackerilor din China, timp ce cel puțin cinci, ani, după cum relatează publicațiile Der Spiegel și ZDF din Germania, care citează documente interne ale companiei. Au fost accesate, conform surselor citate, documente sensibile, referitoare la proiectele companiei, la motoare, transmisii și vehicule electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Specialiștii în atacuri informatice angajați de Volkswagen Group au reușit să recupereze circa 19.000 de documente furate de hackeri din calculatoarele companiei germane, în perioada 2010 – 2015, dar amploarea atacului pare să fi fost mult mai mare, după cum reiese din relatările ziarelor germane, care au primit informații de la reprezentanții VW.

FOTO Start pentru o nouă autostradă. Vor fi plantate 85 hectare de perdele forestiere CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru o nouă autostradă. Vor fi plantate 85 hectare de perdele forestiere

Experții care s-au ocupat de oprirea și identificarea atacatorilor susțină că IP-urile identificate sunt din China, la fel și software-ul folosit și fusele orare la care au intrat pe servere, însă nu există dovezi privind identitatea acestora.

După cum reiese din informațiile apărute acum, hackerii au țintit foarte precis datele privind dezvoltarea de motoare pe benzină, despre transmisiile aflate în programele de cercetare, în special cele privind cutiile cu dublu ambreiaj, dar foarte mult accent s-a pus pe extragerea de documente privind dezvoltarea de automobile electrice, care în perioada respectivă se aflau în plin proces de cercetare & dezvoltare.

Rezultate Dacia: Duster 3, aproape 20.000 de mașini comandate în prima lună. Sandero, cel mai vândut model al grupului Renault în acest an CITEȘTE ȘI Rezultate Dacia: Duster 3, aproape 20.000 de mașini comandate în prima lună. Sandero, cel mai vândut model al grupului Renault în acest an

Volkswagen a dominat piața din China foarte mulți ani, după ce a intrat în parteneriat cu mai multe companii locale, așa cum prevedeau legile Republicii Populare Chineze, până de curând.

Astăzi, obligativitatea unui parteneriat 50/50 nu mai există, însă până la abrogarea legii, companiile chinezești au reușit să crească extrem de rapid, inclusiv cu ajutor financiar de la stat. Volkswagen nu mai este deja cea mai mare companie auto din China, fiind depășită de BYD și fiind în pericol să piardă chiar și locul al doilea, pe fondul avansului considerabil pe care îl au companiile chineze.

FOTO Start pentru Drumul Expres București - Târgoviște CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru Drumul Expres București - Târgoviște

Pentru a putea rezista într-un mediu concurențial, VW a fost nevoită să cumpere de la partenerii chinezi XPENG o nouă platformă cu care să poată dezvolta și lansa noi mașini electrice pe piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
hackeri china
documente secrete vw
masini electrice