Renault nu se mulțumește cu Duster și mai lansează un SUV, un Captur mai mare

Renault nu se mulțumește cu Duster și mai lansează un SUV, un Captur mai mare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 apr 2024

Renault se pregătește să lanseze un nou SUV compact, care să completeze gama producătorului francez într-o eră a SUV-urilor. Este vorba despre modelul supranumit de presă Grand Captur și care va folosi platforma noului Duster.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Renault Symbioz va fi cel mai nou model lansat de francezi și nu este altceva decât o versiune mai sofisticată a lui Duster, care va avea la rândul lui, după cum se cunoaște deja, o versiune cu sigla Renault, și ea ceva mai dichisită decât modelul fabricat la Mioveni. Practic, constructorul francez a decis să umple la maxim segmentele compact și subcompact cu cât mai multe SUV-uri, astfel încât să poată oferi fiecărui client o mașină, în funcție de piața pe care se află și de bugetul de care dispune.

VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile "Daniela și Alina". Când vom circula prin primul tunel forat de pe o autostradă românească

Constructorul francez a dezvăluit încă de acum două luni câteva informații referitoare la acest model, în primul rând numele și dimensiunile, dar și una dintre motorizări. Cu o lungime de 4,41 metri și un motor hibrid de 145 CP, este evidentă legătura lui Symbioz cu Duster (4x2), dar rămâne la fel de prezentă legătura cu Captur, de la care a preluat porecla de „Grand Captur”.

Relația cu micul SUV al Renault va fi făcută în primul rând prin designul asemănător, după reiese din fotografiile teaser din februarie, dar acum, după dezvăluirea noului design al lui Captur, în urmă cu o săptămână, legătura este indiscutabilă.

VIDEO Cu sute de muncitori și utilaje, constructorii greci au adus trailere de mare tonaj pe Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO Cu sute de muncitori și utilaje, constructorii greci au adus trailere de mare tonaj pe Autostrada Bucureștiului

Apariția lui Symbioz, care va fi un concurent direct pentru Renult Duster și unul indirect pentru Dacia Duster, pe piețele pe care se vor întâlni, vine în virtutea noii strategii a mărcii Renault pe piețele internaționale, unde va vinde o linie dedicată modelelor sofisticate (Captur, Megane, Austral, Espace, Rafale și acum Symbioz) și o linie de aventură (bazată pe modelele Dacia: Kardian, Jogger, Duster, Niagara). De asemenea, este posibil ca pe piețele pe care va fi prezent Renult Symbioz, să nu fie vândut Renault Duster, pentru a nu se canibaliza.

În același timp, noul model va avea și rolul de a prelua clienții Megane, în special ai versiunii Estate, după dispariția modelului cu motoare cu combustie.

VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile "Daniela și Alina". Când vom circula prin primul tunel forat de pe o autostradă românească

Premiera lui Renault Symbioz va avea loc în perioada următoare, iar lansarea comercială este programată pentru toamna acestui an cu start al vânzărilor în 2025.

Numele Symbioz a mai fost folosit de Renault pe un concept-car prezentat în 2017, dar la acel moment era vorba despre o limuzină sofisticată echipată cu tehnologii de conducere autonomă. Conceptul a rămas doar în stadiul de concept, fără să aibă un corespondent în producția de serie.

"Pentru această nouă mașină compactă de familie, ne-am dorit un nume cu semnificație umană, care să exprime legătura strânsă dintre o familie și mașina lor. Numele Symbioz ilustrează perfect viața cu vehiculul nostru, un loc în care pasagerii sunt ca una cu vehiculul lor și cu mediul înconjurător”, au precizat reprezentanții Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault symbioz
dacia duster
renault captur