Câștigătorul premiului record la Powerball, SUA - un imigrant diagnosticat cu cancer

Câștigătorul premiului record la Powerball, SUA - un imigrant diagnosticat cu cancer
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2024

Câștigătorul premiului record pus în joc de loteria Powerball – în valoare de 1,3 miliarde de dolari – este Cheng „Charlie” Saephan, un imigrant asiatic care s-a stabilit în urmă cu 30 de ani în orașul Portland din statul american Oregon, informează site-ul revistei People.

Luni, 29 aprilie, Loteria Powerball din Oregon a anunțat, prin intermediul unei ceremonii intens mediatizate și care s-a desfășurat în orașul Salem din același stat american, că biletul prin care a fost câștigat marele premiu de 1,326 miliarde de dolari a fost cumpărat de Cheng, în vârstă de 46 de ani, și de soția lui, Duanpen, în vârstă de 37 de ani, a relatat Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Astfel, cei doi soți au devenit câștigătorii celui mai mare jackpot din istoria loteriilor din Oregon, însă ei au anunțat că vor împărți câștigul cu o bună prietenă, Laiza Chao, în vârstă de 55 de ani, care a contribuit cu 100 de dolari la cumpărarea unei serii de bilete, transmite Agerpres.

„Mai întâi, vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest premiu frumos”, a declarat Saephan în timp ce a primit premiul, luni, la sediul Loteriei din Oregon, potrivit cotidianului The Oregonian.

VIDEO&FOTO Guvernul aprobă două proiecte majore prin care onorează doi mari sportivi ai țării: Stadioanele Gheorghe Hagi\ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Guvernul aprobă două proiecte majore prin care onorează doi mari sportivi ai țării: Stadioanele Gheorghe Hagi" și ”Nicolae Dobrin”

Saephan, care a lucrat ca mașinist la o companie din sectorul aerospațial, a dezvăluit că s-a născut în Laos și că s-a mutat apoi în Thailanda în 1987, înainte să imigreze în Statele Unite în 1994. De atunci, și-a petrecut ultimii 30 de ani locuind în Portland, s-a căsătorit și are doi copii. La ceremonia de luni, el a purtat o eșarfă care reflectă apartenența sa la populația Iu Mien.

El este totodată un pacient diagnosticat cu cancer. „Cât timp voi avea pentru a cheltui toți acești bani?”, s-a întrebat el în fața jurnaliștilor.

Saephan Cheng a fost diagnosticat cu cancer pentru prima dată în 2016 și a făcut cea mai recentă ședință de chimioterapie cu o zi înaintea ceremoniei, potrivit The Oregonian.

A fost aleasă cea mai bună baghetă din Paris. Brutarul dezvăluie secretul CITEȘTE ȘI A fost aleasă cea mai bună baghetă din Paris. Brutarul dezvăluie secretul

„Sunt recunoscător loteriei și pentru modul în care am fost binecuvântat”, a spus Saephan, citat de postul TV local KOIN. „De acum pot să îmi întrețin familia și sănătatea… Viața mea s-a schimbat. Acum pot să-mi binecuvântez familia și să angajez un doctor bun pentru mine”, a adăugat el.

Saephan a dezvăluit că el, soția sa și prietena lor au cheltuit suma de 200 de dolari pe bilete de loterie și că el s-a rugat în fiecare seară să câștige, cu mai multe luni înainte de extragerea numerelor câștigătoare. El chiar a scris numerele pe bilete și a dormit cu ele sub pernă, a relatat Associated Press.

Biletul câștigător a fost achiziționat la începutul lunii aprilie dintr-un magazin al lanțului Plaid Pantry din Portland. Magazinul în cauză va primi un bonus de 100.000 de dolari pentru că a vândut biletul câștigător.

De ce vrea muzeul Luvru să mute Mona Lisa în altă sală CITEȘTE ȘI De ce vrea muzeul Luvru să mute Mona Lisa în altă sală

Potrivit AP, după ce grupul de trei persoane a cumpărat biletele – inclusiv tichetul care le-a adus cel de-al optulea premiu ca mărime din istoria loteriilor din Statelor Unite – Laiza Chao i-a trimis o fotografie cu biletele lui Saephan, însoțită de un mesaj redactat sub forma unei glume: „Suntem miliardari”.

Grupul, care a optat pentru o plată unică în locul unor plăți anuale întinse pe durata de 30 de ani, a încasat deja premiul, potrivit AP. După plata taxelor federale și de stat, premiul achitat celor trei a fost de 422.309.193,97 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
loto
sua