FOTO Proprietarul fostului Sidex Galați s-a asociat cu chinezii pentru a produce ″oțel verde″ în Ungaria. Proiectul are sprijinul liderului de la Beijing

FOTO Proprietarul fostului Sidex Galați s-a asociat cu chinezii pentru a produce ″oțel verde″ în Ungaria. Proiectul are sprijinul liderului de la Beijing
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Subsidiara maghiară a Liberty Steel Group, din conglomeratul GFG Alliance al familiei Gupta, care deține și combinatul Liberty Galați din România, fostul Sidex, a semnat un contract cu compania inginerească de stat chineză CISDI Engineering, pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului de instalare a unui cuptor cu arc electric de ultimă generație la unitatea de producție siderurgică a Liberty de la Dunaújváros din Ungaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Contractul a fost semnat la Shanghai de către Sanjeev Gupta, președinte executiv al Liberty Steel Group, și Xiao Peng, președintele CISDI Engineering Co. Ltd. Proiectul va beneficia de finanțare din partea unui consorțiu de bănci din China.

 VIDEO&FOTO Profit.ro - Razie ANAF în complexul Orient din Voluntari CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Profit.ro - Razie ANAF în complexul Orient din Voluntari

Anunțul contractului vine după ce Ungaria și China au semnat 18 acorduri în timpul recentei vizite la Budapesta a președintelui Xi Jinping, un summit care a consolidat relațiile bilaterale și rolul Beijingului de investitor de top în statul central-european vecin cu România. În același timp, Xi Jinping a cerut Ungariei, care va deține președinția UE în a doua jumătate a anului, să joace „un rol mai important” în „dezvoltarea” relațiilor dintre China și UE.

China și Ungaria se vor îmbarca într-o „călătorie de aur” în relațiile bilaterale, a declarat președintele chinez Xi Jinping, după ce s-a întâlnit cu premierul ungar, Viktor Orban, în cea de-a treia și ultima etapă a primului său turneu european din ultimii cinci ani. 

Comisia Europeană investighează Meta din motive legate de \'\'protecția copilului\'\' CITEȘTE ȘI Comisia Europeană investighează Meta din motive legate de ''protecția copilului''

″Contractul este esențial pentru transformarea GREENSTEEL de la Liberty Dunaújváros, care include instalarea unui cuptor cu arc electric modern, precum și modernizarea operațiunilor secundare de producție metalurgică și a laminorului de benzi la cald, necesare pentru a permite companiei să livreze produse cu valoare adăugată mare pentru sectorul auto din Ungaria″, se arată într-un comunicat al Liberty.

Potrivit sursei citate, procesul va implica experți din Ungaria, Europa și China, precum și experți Liberty.

Proteste ale angajaților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Ei solicită stabilirea nivelului de salarizare în funcție de cel maxim din cadrul categoriei profesionale și acordarea unui statut special personalului de specialitate CITEȘTE ȘI Proteste ale angajaților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Ei solicită stabilirea nivelului de salarizare în funcție de cel maxim din cadrul categoriei profesionale și acordarea unui statut special personalului de specialitate

Procedura va include specificații detaliate pentru cuptorul cu arc electric și interfața sa cu sistemele din unitățile de producție existente ale fabricii, pentru aprovizionarea cu materii prime și impactul preconizat asupra mediului. Totodată, va permite selecția partenerilor de construcție, precum și clarificarea oricăror aspecte care nu sunt incluse în contractul principal cu producătorul.

“Suntem onorați să colaborăm cu CISDI în această etapă importantă din programul nostru de decarbonizare de la Liberty Dunaújváros. Acest cuptor cu arc electric va crea beneficii imense de mediu și competitivitate pentru Dunaújváros, reducând emisiile de CO2 cu 80% și sporind productivitatea. Acesta va fi unul dintre primele programe de transformare GREENSTEEL din Europa și aș dori să mulțumesc guvernelor din Ungaria și din China pentru suport și cooperare în implementarea accelerată a acestui proiect important”, a declarat Sanjeev Gupta.

AnimaWings, compania fraților Pandel, intră în concurență cu TAROM și lansează rute noi la prețuri mici CITEȘTE ȘI AnimaWings, compania fraților Pandel, intră în concurență cu TAROM și lansează rute noi la prețuri mici

Studiul de fezabilitate este precedat de un studiu tehnic cuprinzător și a unui studiu de inginerie, realizat de NPT, furnizor de servicii de inginerie de top cu sediul în Elveția.

Noul cuptor cu arc electric va avea o capacitate estimată de peste 1,5 milioane de tone pe an și va fi furnizat de CISDI, folosind tehnologiile sale brevetate. Cuptorul state of the art dispune de tehnologii de ultimă generație în eficiența energetică și permite flexibilitate în încărcarea materiilor prime.

Director ANPC către influencerii români care nu își marchează publicitatea: „Vom merge chiar până la a închide conturile” CITEȘTE ȘI Director ANPC către influencerii români care nu își marchează publicitatea: „Vom merge chiar până la a închide conturile”

Noul cuptor va îmbunătăți în mod semnificativ competitivitatea operațiunilor de la Dunaújváros și va reduce emisiile directe de CO2 cu 80%, asigurând un aer mai curat pentru locuitorii din Dunaújváros și din zonele învecinate, spun cei de la Liberty.

Proiectul se bucură de sprijinul guvernelor Ungariei și Chinei și va fi finanțat de un consorțiu de bănci din China, conduse de CITIC Bank și garantate de Sinosure, compania chineză de asigurare a exporturilor și creditelor″, se precizează în comunicat.

Piața de birouri din București a atins un punct de echilibru. În zone fără metrou, precum Băneasa și Pipera Nord, rata de neocupare depășește 20% CITEȘTE ȘI Piața de birouri din București a atins un punct de echilibru. În zone fără metrou, precum Băneasa și Pipera Nord, rata de neocupare depășește 20%

″Pe parcursul vizitei în Ungaria, pe data de 8 mai, președintele Xi a anunțat suportul Chinei față de inițiativele Belt&Road cu Ungaria și de politica "Eastern Opening" a Ungariei. Sinosure va implementa activ ințiativa președintelui Xi, având experiență în proiecte globale de dezvoltare economică ecologică, cu emisii reduse de dioxid de carbon și de economie circulară, oferind suport financiar pentru o cooperare consolidată între cele două țări.

Programul GREENSTEEL de la Liberty Dunaújváros din Ungaria este unul dintre programele de dezvoltare ecologică indicate de președintele Xi. Sinosure Shanxi este pregătită să ofere sprijin financiar în acest proiect, în speranța că toți partenerii implicați în program vor depune eforturi pentru a construi proiectul Dunaújváros ca un proiect demonstrativ care marchează cooperarea dintre China și Ungaria″, a declarat unul dintre șefii asigurătorului chinez de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty galați
gfg alliance
liberty steel group
oțel verde
liberty china