Safari va avea funcții de AI

Safari va avea funcții de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mai 2024

Apple lucrează la mai multe îmbunătățiri ale browser-ului Safari, care va oferi, începând de anul acesta, o funcție de rezumare a articolelor cu ajutorul inteligenței artificiale și opțiuni noi pentru blocarea conținutului nedorit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Browser-ul Safari va trece prin mai multe schimbări anul acesta, susțin surse anonime din cadrul companiei, citate de Apple Insider.

În fruntea acestora se află o facilitate care, în stadiul actual se numește Intelligent Search. Aceasta poate identifica subiectele și frazele cheie ale unui articol.

Tabletele Apple trebuie să se supună legislației europene pentru piețe digitale CITEȘTE ȘI Tabletele Apple trebuie să se supună legislației europene pentru piețe digitale

Pe baza acestora, browser-ul poate realiza un scurt rezumat al articolelor lungi. Din câte se pare, în acest scop va fi folosit un model lingvistic local, ceea ce va face ca rezumarea să se realizeze mai rapid decât în cazul în care modelul lingvistic era stocat pe serverele companiei.

Rezumarea textelor este una dintre funcționalitățile devenite deja banale în rândul instrumentelor de inteligență artificială, având și un nivel ridicat de acuratețe, spre deosebire de răspunsurile care, de multe ori, includ invenții.

Tot anul acesta, Safari va începe să ofere o funcționalitate superioară pentru blocare conținutului nedorit, de la reclamele prea agresive, la filmările care nu au legătură cu conținutul paginilor, dar încep să ruleze automat.

În acest sens, un instrument numit Web Eraser le va permite utilizatorilor să indice elemente ale paginilor web pe care browser-ul să nu le încarce.

Aceste funcții urmează a fi lansate pe iPhone și Mac, prin intermediul update-urilor de software pe care Apple le va lansa în toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
safari
ai