Financiar

Profitul Conpet a scăzut cu peste 28%. Creșterea ușoară a cantităților transportate și a tarifelor, covârșită de avansul cheltuielilor

Profitul Conpet a scăzut cu peste 28%. Creșterea ușoară a cantităților transportate și a tarifelor, covârșită de avansul cheltuielilor

miercuri, 20:40

Profitul net al companiei de stat Conpet Ploiești, operatorul concesionar al sistemului național de conducte de transport al țițeiului și gazolinei, a scăzut cu 28,1% în primul trimestru al anului, la 12,96 milioane lei.

  • Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol a scăzut cu 21%
    Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol a scăzut cu 21%
    miercuri, 20:31

    Compania lucrează în principal pentru OMV Petrom și Romgaz, contractele cu cei doi lideri ai producției de hidrocarburi din România având o pondere de 87% în rulajul Rompetrol Well Services.

  • Profitul net trimestrial al producătorului de elicoptere IAR Brașov scade abrupt
    Profitul net trimestrial al producătorului de elicoptere IAR Brașov scade abrupt
    miercuri, 20:18

    IAR Brașov a realizat în primele 3 luni din 2024 o cifră de afaceri netă de 118,66 milioane lei, cu 8,65% mai mică decât cea de 129,90 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

  • Patria Bank, profit în creștere la 3 luni
    Patria Bank, profit în creștere la 3 luni
    miercuri, 20:10

    Patria Bank a încheiat primul trimestru din 2024 cu un profit net de 8,1 milioane de lei, în creștere cu 171% față de aceeași perioadă a anului precedent, pe fondul scăderii provizioanelor de risc de credit și al îmbunătățirii rezultatului operațional.

  • Isărescu, despre un nou mandat la conducerea BNR: „O să mă duc în Parlament dacă o să fiu invitat”. Ce schimbări se pregătesc
    Isărescu, despre un nou mandat la conducerea BNR: „O să mă duc în Parlament dacă o să fiu invitat”. Ce schimbări se pregătesc
    miercuri, 19:58

    Guvernatorul Mugur Isărescu are sprijin politic pentru un nou mandat la conducerea BNR și spune că se va prezenta în Parlament dacă va fi invitat. Actuala coaliție PSD/PNL va alege noul Consiliu de Administrație al băncii, unde vor apărea câteva schimbări. Cea mai importantă este retragerea veteranului Florin Georgescu cel puțin din poziția executivă, ceea ce eliberează un post pentru un pretendent PSD. Și în rândul membrilor PNL vor fi modificări importante.

  • Resorbire a impactului preluării cerealelor ucrainiene. TTS raportează un declin abrupt al profitului net
    Resorbire a impactului preluării cerealelor ucrainiene. TTS raportează un declin abrupt al profitului net
    miercuri, 19:50

    Cea mai importantă companie de transport de la Dunărea inferioară, Transport Trade Services, și-a diminuat în primul trimestru cu 21,8% câștigul pretaxare EBITDA, la 64,3 milioane lei, de la 82,1 milioane lei la T4 2023.

  • Ieftinirea energiei și majorarea tarifelor reglementate au readus Electrica SA pe profit
    Ieftinirea energiei și majorarea tarifelor reglementate au readus Electrica SA pe profit
    miercuri, 19:27

    Grupul Electrica SA, cu activități în furnizarea, distribuția și producția de energie electrică, la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din capital, a revenit pe profit în primul trimestru al anului, cu un rezultat pozitiv net de 127,7 milioane lei, după pierderea de 43 milioane lei din T1 2023.

  • Rompetrol a început anul cu pierderi, la fel cum l-a terminat pe cel precedent
    Rompetrol a început anul cu pierderi, la fel cum l-a terminat pe cel precedent
    miercuri, 19:03

    Grupul Rompetrol, operatorul rafinăriilor Petromidia și Vega și al rețelei omonime de benzinării, controlat de KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier de stat al Kazahstanului, KazMunayGas, a terminat primul trimestru al anului cu pierderi de 23,8 milioane dolari, în comparație cu profitul net de 14,45 milioane dolari din T1 2023.

  • Aproape 40% din banii murdari sunt spălați la Londra și în dependențele Coroanei britanice
    Aproape 40% din banii murdari sunt spălați la Londra și în dependențele Coroanei britanice
    miercuri, 16:27

    Aproape 40% din banii murdari din lume trec prin City of London și alte dependențe ale Coroanei, a declarat adjunctul ministrului britanic de externe, citat de The Guardian.

  • Isărescu dă din noi indicii, dar fără angajamente, cu privire la tăierea dobânzilor: „Dacă inflația scade în mai...”
    Isărescu dă din noi indicii, dar fără angajamente, cu privire la tăierea dobânzilor: „Dacă inflația scade în mai...”
    miercuri, 16:00

    Banca Națională a României va lua deciziile în funcție de datele economice publicate, spune guvernatorul Mugur Isărescu. După ce a lăsat în ofsaid analiștii, după ce a spus destul de clar că banca așteaptă două luni cu inflație în scădere, pentru a reduce rata cheie – ceea ce ar fi trebuit să se întâmple la ședința de luni -, Isărescu dă acum semnale că, dacă inflația va scădea în continuare, o reducere a dobânzilor ar putea veni în iulie.