Gazul de la Marea Neagră, esențial pentru securitatea energetică a UE, susține FPPG, partener la evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”

Gazul de la Marea Neagră, esențial pentru securitatea energetică a UE, susține FPPG, partener la evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

În era în care securitatea energetică devine crucială pentru Europa și în contextul tuturor provocărilor aduse de războiul dus de Rusia în Ucraina, “exploatarea gazelor naturale românești din subsolul Mării Negre este un factor real de consolidare a securității în aprovizionarea cu energie, atât pentru țările din regiune, cât și pentru întreaga Uniune Europeană”, susține Daniel Apostol, director general al Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG), care va participa ca speaker la evenimentul televizat News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”, ediția a VI-a, de luni, 20 mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Potrivit acestuia, proiectul de exploatare a gazelor naturale Neptun Deep atrage atenția ca punct de focalizare: exploatarea gazelor offshore din Marea Neagră reprezentând o bază importantă pentru securitatea aprovizionării cu energie în regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagră, Europa face pași importanți în reducerea dependenței de importurile de energie (mai ales din Rusia) și în asigurarea independenței energetice regionale, apreciază Apostol.

Gazul de la Marea Neagră, esențial pentru securitatea energetică a UE, susține FPPG, partener la evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”

Exploatarea gazelor naturale din subsolul de mare adâncime al Mării Negre reprezintă cheia pentru reducerea dependenței de importurile de gaz și, mai important, pentru consolidarea securității energetice a întregului spațiu comunitar al UE: va reduce vulnerabilitatea la fluctuațiile pieței globale a gazelor naturale, va furniza resurse esențiale pentru o tranziție către surse de energie verzi, într-un mod echitabil și sustenabil pentru cetățeni, pentru stat și pentru investitorii din producția de energie”, afirmă directorul general al FPPG.

Din partea FPPG va vorbi și Raluca Covrig, director Afaceri Publice & Comunicare, despre viitorul energiei și noi tehnologii.

Ceilalți speakeri la eveniment sunt: Pavel Casian Nițulescu - Secretar de Stat în Ministerul Energiei, George Niculescu - Președinte, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Karoly Borbely - CEO, Hidroelectrica, Cosmin Ghiță - CEO, Nuclearelectrica, Răzvan Popescu - CEO, Romgaz, Cristian Secoșan - Director General, Delgaz Grid, Laurențiu Urluescu - Președinte, Asociația Furnizorilor de Energie din România (AFEER), Silvia Vlăsceanu - Director Executiv, Asociația Producătorilor de Energie Electrică (HENRO), Liviu Gavrilă - Vicepreședinte, Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), Radu Dudău - Director, Energy Policy Group (EPG), Dumitru Chisăliță - Președinte, Asociația Energia Inteligentă (AEI) și Cristi Secrieru - Partener, AS & Partners

“Energy Road - Energie la tine acasă” este un eveniment premium tradițional al News.ro, aflat la a șasea ediție, organizat în contextul politicii energetice europene și al efectelor războiului din Ucraina, care își propune să urmărească drumul energiei de la producător la tine acasă, cu jaloanele ținând de deciziile autorităților și ale companiilor care activează pe piață, scopul fiind înțelegerea mai bună a domeniului și conturarea unor soluții de viitor.

Domeniul energetic din România este complex, cu companii puternice, atât de stat, cât și private, ceea ce a complicat elaborarea unei viziuni pe termen lung. Companiile din domeniu au făcut investiții, dar se dezvoltă după propriile strategii și de multe ori sunt afectate de schimbările politice și legislative, de crize, precum și de decizii administrative cu efecte asupra pieței energiei. În plus, deciziile luate la nivelul Uniunii Europene (Green Deal) ridică noi provocări României în obiectivul de a-și asigura securitatea energetică, plătind astfel prețul întârzierii reformelor și investițiilor. De aceea, drumul energiei trebuie analizat în concordanță cu noua conjunctură internă și internațională, iar evenimentul News.ro își propune actualizarea informațiilor, stimularea dezbaterilor și aducerea energiei la tine acasă în primul rând din punct de vedere informativ.

Evenimentul este organizat de Agenția de presă News.ro, cu sprijinul Team Innovation Media și Agenția de PR și comunicare Plurivox și are ca parteneri FPPGDelgaz GridRomgaz și AS & PartnersHidroelectricaPremier Energy.

Mai multe detalii în privința subiectelor abordate și a speakerilor la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-energy-road-energie-la-tine-acasa-editia-a-vi-a-21559399

viewscnt
Afla mai multe despre
fppg
news.ro