Eli Lilly și-a majorat previziunile, cerere explozivă de medicamente pentru slăbit

Eli Lilly și-a majorat previziunile, cerere explozivă de medicamente pentru slăbit
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2024

Cererea explozivă și capacitatea crescută de producție a medicamentului pentru slăbit Zepbound al Eli Lilly au determinat compania farmaceutică americană să-și majoreze previziunile de vânzări anulare cu 2 miliarde de dolari, informație care i-a urcat prețul acțiunilor cu aproape 5%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Lilly a spus că se așteaptă la creșteri semnificative ale producției în a doua jumătate a anului pentru Mounjaro, tratamentul obezității și diabetului, pentru care există un deficit din cauza cererii mari, scrie News.ro

FOTO Tuborg România operează schimbări strategice în managementul companiei CITEȘTE ȘI FOTO Tuborg România operează schimbări strategice în managementul companiei

Creșterea vertiginoasă a cererii pentru medicamentele Mounjaro și Zepbound, ambele cunoscute chimic sub numele de tirzepatidă, a propulsat valoarea de piață a producătorului de medicamente din Indianapolis la peste 700 de miliarde de dolari - depășind-o pe cea a Tesla și Walmart.

Compania a spus că creșterea vânzărilor va depinde de cantitatea de medicamente pe care le poate produce și livra pe termen scurt și mediu.

”Avem fabrici care funcționează 24 de ore din 24, 7 zile pe zi. Facem construcții peste noapte”, a declarat directoarea financiară Anat Ashkenazi la un apel cu investitorii.

Ea a adăugat că aprobarea Kwikpen multi-doză al Lilly pentru Mounjaro în Europa a venit puțin mai devreme decât se aștepta compania, oferindu-i mai multă încredere în capacitatea sa de a se lansa pe această piață.

Mounjaro este aprobat în Europa atât pentru diabet, cât și pentru pierderea în greutate.

Producătorul de medicamente are șase fabrici de producție a medicamentelor.

Lilly a declarat că a început construcția unei fabrici de 2,5 miliarde de dolari în Germania și se așteaptă ca fabrica din Concord, Carolina de Nord, să înceapă să producă Zepbound și Mounjaro încă de la sfârșitul anului.

Compania a anunțat săptămâna trecută că va achiziționa o unitate de producție de la compania privată Nexus Pharmaceuticals, pentru a fabrica medicamente injectabile.

Producția la cea de-a șaptea unitate din Wisconsin este planificată să înceapă la sfârșitul anului 2025.

U.S. Food and Drug Administration a declarat că dozele de Zepbound și Mounjaro vor fi deficitare până în al doilea trimestru al acestui an.

Eli Lilly și rivalul danez Novo Nordisk se luptă pentru a crește producția pe o piață a slăbirii estimată a ajunge la cel puțin 100 de miliarde de dolari până la sfârșitul deceniului.

Tratamentele pentru obezitate ale ambelor companii aparțin unei clase de medicamente dezvoltate inițial pentru diabet, cunoscute sub numele de agoniști GLP-1. S-a demonstrat că medicamentele GLP-1 ajută pacienții să piardă în medie până la 20% din greutatea lor, alimentând o cerere fără egal.

”Există o cerere mare pentru aceste... terapii și aș spune că Lilly face o treabă bună încercând să rezolve situația”, a spus partenerul de investiții la Tema ETF David Song.

Ministerul Sănătății va construi un centru de protonoterapie, de 70 milioane euro CITEȘTE ȘI Ministerul Sănătății va construi un centru de protonoterapie, de 70 milioane euro

Lilly și Novo lucrează, de asemenea, pentru a furniza dovezi clinice că medicamentele lor GLP-1 au beneficii medicale dincolo de diabet și pierderea în greutate, cum ar fi proprietăți de protecție a inimii, care ar putea extinde acoperirea de asigurare.

Un director al Lilly la apel a spus că aceasta se așteaptă ca Zepbound să fie acoperit pentru pacienții asigurați în cadrul programului Medicare din SUA, odată ce este aprobat pentru apnee obstructivă în somn, în urma datelor pozitive din aprilie.

Zepbound a înregistrat în primul trimestru vânzări de 517,4 milioane de dolari, depășind așteptările analiștilor de 418,20 milioane de dolari, potrivit datelor LSEG.

Vânzările Mounjaro au crescut la 1,81 miliarde de dolari, de la 568,5 milioane de dolari anul trecut, dar sunt  încă sub estimările Wall Street de 2,08 miliarde de dolari, analiștii atribuind cest lucru ofertei limitate.

În ciuda unui început puternic, prescripțiile totale de  Zepbound ale Lilly sunt în urma celor ale popularului medicament de slăbit Wegovy de la Novo.

În Statele Unite, în medie, aproape 63.000 de rețete Zepbound au fost scrise în fiecare săptămână în 2024, până pe 19 aprilie, față de 110.000 pentru Wegovy, conform datelor IQVIA văzute de Reuters.

Aceasta înseamnă un total de peste 1 milion de rețete pentru Zepbound și aproximativ 1,75 milioane pentru Wegovy, scrise în Statele Unite de la începutul anului 2024.

Eli Lilly a majorat prognoza sa de venituri pentru 2024 cu 2 miliarde de dolari și acum se așteaptă la un interval de 42,4 miliarde de dolari până la 43,6 miliarde de dolari.

Producătorul de medicamente și-a mărit, de asemenea, prognoza anuală a profitului cu 1,30 USD pe acțiune, la un interval de 13,50 USD - 14 USD pe acțiune.

Compania a raportat un profit ajustat de 2,58 dolari pe acțiune, depășind așteptările analiștilor cu 12 cenți. Acțiunile Lilly, care au crescut cu 26% în acest an, au urcat marți cu încă 4,6%, până la 771,44 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
eli lilly
medicamente pentru slăbit