Geely vinde acțiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari. Grupul chinez și-a vândut toate acțiunile de clasă B

Geely vinde acțiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari. Grupul chinez și-a vândut toate acțiunile de clasă B
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2024

Acțiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely și-a vândut toate acțiunile de clasă B, în valoare de aproximativ 14,1 miliarde de coroane suedeze (1,32 miliarde de dolari), transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vânzarea „este în conformitate cu strategia pe termen lung”, iar Geely va rămâne al doilea mare investitor în Volvo, cu 88,5 milioane acțiuni de clasă A, a informat într-un comunicat grupul chinez, arată Agerpres

Guvernul polonez va acorda subvenții de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectați de prețurile scăzute la cereale CITEȘTE ȘI Guvernul polonez va acorda subvenții de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectați de prețurile scăzute la cereale

„Ajustarea strategică de către Geely și includerea AB Volvo în portofoliul său de investiții și de producție auto este parte a strategiei diversificate de investiții și de gestionare a riscului”, a precizat compania.

Geely a vândut 49,5 milioane acțiuni la un preț de 285,9 coroane suedeze fiecare, un discount de 2,2% față de prețul de la închiderea ședinței bursiere, prin intermediul băncilor BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe și Barclays.

La Bursa de la Hong Kong, divizia listată a Geely înregistra vineri un declin de peste 3%.

În primul trimestru din 2024, Volvo a raportat un profit operațional peste estimările analiștilor, pe fondul majorării prețurilor la camioane.

Geely și-a redus în ianuarie participația deținută la Volvo AB, după ce în noiembrie vânduse acțiuni la producătorul de mașini Volvo Car.

Controlat de miliardarul Li Shufu, grupul Zhejiang Geely Holding Group Co. deține participații la mai multe companii europene producătoare de automobile. Pe lângă Volvo Cars, Geely este acționar la Lotus Technology și la Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc. La începutul acestui an Geely a semnat un acord cu Renault SA pentru a-și combina activele din domeniul motoarelor cu combustie.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
geely